پاسخ به سوال دوربین صنعتی چیست؟

در این جا می خواهیم به سوال «دوربین صنعتی چیست؟» پاسخ دهیم. افراد عادی با شنیدن این اصطلاح، تصور خواهند کرد که این دوربین در واقع برای محل های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. اما بر خلاف این تصور باید به شما بگوییم که این دوربین به دلیل ساختاری که دارد، اصلا برای محیط های صنعتی مناسب نیست و برای آن که در صنعت مورد استفاده قرار گیرد باید مناسب سازی شود.

دوربین صنعتی چیست؟

دوربین صنعتی چیست؟

در بازار فروش معمولا از دوربین صنعتی با نام های دوربین جعبه ای یا دوربین صنعتی باکس، یاد می شود. شکل ظاهری این دوربین ها به شکل یک مکعب مستطیل بوده و شباهت زیادی به دوربین های مداربسته بولت دارند. البته برخی برندها اقدام به طراحی و تولید دوربین صنعتی استوانه ای شکل هم کرده اند. در کل شکل ظاهری، مشخصه ی مناسبی برای دسته بندی دوربین های مداربسته نیست.

حال می خواهیم بدانیم که تفاوت اساسی سایر دوربین های مداربسته با دوربین صنعتی چیست؟ تفاوت اساسی دوربین مداربسته صنعتی با سایر دوربین ها در مدل لنز آن است که به صورت مجزا روی دوربین نصب می شود. بدین ترتیب این لنز مجزا این امکان را به مصرف کننده می دهد که بتواند از چندین مدل فوکوس خاص برای مشاهده ی تصاویر خود استفاده کند. البته لازم به ذکر است که در دوربین ثابت صنعتی، از لنز ثابت استفاده شده و فاصله ی کانونی آن قابل تغییر نیست.

مقالات پیشنهادی کاربران
نصب برنامه دوربین داهوا چگونه انجام می شود؟

اما به دلیل آن که لنز این دوربین ها در خارج از آن ها نصب می شود، خاصیت ضد آب و ضد گرد و غبار خود را از دست داده و نمی توان از آن ها در محیط های صنعتی و رو باز که در معرض بارش باران و برف قرار دارند استفاده کرد. در واقع نقطه ی قوت این دوربین ها، محفظه های مقاوم نیست، بلکه لنزهای قدرتمند آن ها می باشد.


پیشنهاد های سیراف:


راه محافظت از دوربین صنعتی چیست؟

در این بخش به سوال «راه محافظت از دوربین صنعتی چیست؟» پاسخ خواهیم داد. تصور کنید که دوربین صنعتی شما در یک کارخانه ی صنایع غذایی نصب شود. در این صورت بخار حاصل از پخت مواد غذایی به این دوربین آسیب خواهد زد. رسوب چربی نیز صدمات زیادی را به دوربین های مداربسته وارد می کند. بنابراین باید دوربین های صنعتی را مناسب سازی کرده و آن ها را درون محفظه هایی قرار داد که آن ها را در برابر موارد گفته شده حفاظت می کند.

دوربین صنعتی چیست؟

دوربین صنعتی چیست؟

برای مناسب سازی و محافظت از دوربین های صنعتی، از محفظه هایی از جنس استنلس استیل استفاده می کنند. اما استنلس استیل در واقع یک فولاد ضد زنگ و ضد خوردگی می باشد. بدین ترتیب دوربین های صنعتی که از آسیب پذیری آن ها گفتیم، مقاوم شده تا جایی که حرارت ناشی از کارخانه های ذوب فلزات را نیز تحمل خواهند کرد. بدین ترتیب می توان از آن ها برای خط تولید صنایع سنگین نیز استفاده نمود. کاربرد این دوربین ها با محفظه های استنلس استیل، آن ها را برای نظارت بر عملیات های ایمنی در کارخانه های حساس و سنگین، مناسب کرده و از بروز خسارات جانی زیادی جلوگیری می کند.

مقالات پیشنهادی کاربران
آموزش صفر تا صد دوربین مدار بسته

استفاده از محفظه ی مذکور، دوربین های صنعتی را در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز نیز کارامد ساخته است. چرا که هم قابلیت های لنز خود را حفظ می کند و هم مقاومت آن بالا رفته و از آسیب پذیری آن به صورت چشم گیری کاسته می شود. در مورد سرما و گرمای زیاد نیز می توان از سیستم های گرمایشی یا سرمایشی استفاده کرده و دوربین را در تعادل گرمایی قرار داد.

 

تنوع در دوربین صنعتی چیست؟

گرچه دوربین های صنعتی از تقاضای کمتری برخوردار هستند و کاربردهای خاصی دارند، اما تنوع در آن ها وجود دارد. از آن جایی که برندهای مختلفی به تولید و طراحی این دوربین ها می پردازند، می توانیم در این مورد به دوربین صنعتی هایک ویژن و دوربین صنعتی داهوا اشاره کنیم.

دوربین های صنعتی از نظر نوع فناوری نیز دارای دسته بندی دوربین صنعتی آنالوگ و دوربین صنعتی تحت شبکه هستند.

در مورد سایر ویژگی ها و قابلیت ها نیز باید گفت که انواع مختلفی از آن ها وجود دارد که هر کدام قابلیت های خاص خود را داشته و بسته به نیاز مصرف کننده، از آن ها استفاده می شود.

 

دوربین صنعتی حرارتی چیست؟

در مورد دوربین های حرارتی باید گفت که ساختار آن ها تفاوت چندانی با دوربین های معمولی ندارد و در سایر ویژگی ها نیز شبیه به دوربین های معمولی عمل می کند. اما در مورد تفاوت آن ها باید گفت که در دوربین های حرارتی یک لنز وجود دارد که پرتوهای گرمایی که از اجسام گرم منتشر می شود را روی یک چیپ متمرکز می کند. چیپ تصویر تعبیه شده در این دوربین ها به جای آن که از دیود حساس به نور استفاده کند، از دیود حساس به پرتوهای گرمایی استفاده می کند. عملکرد این دیود ها به گونه ای است که در مواجهه با پرتوهای گرمایی، متناسب با شدت آن ها، ولتاژی را تولید و به صورت اطلاعات دیجیتال یا آنالوگ در یک نمایشگر نمایش می دهد.

مقالات پیشنهادی کاربران
هایک ویژن یا داهوا بخریم؟ کیفیت و قیمت کدام بهتر است؟

کاربرد دوربین های حرارتی در ردیابی و تشخیص است و به همین دلیل در مکان های حساس و امنیتی به کار می رود. این دوربین ها می توانند موجودات زنده و خودرو ها را تا مسافت های طولانی نیز تشخیص دهند. این دوربین ها حتی در شرایط بد آب و هوایی نیز می توانند به کار خود انجام دهند. اطلاعات حرارتی در تامین امنیت نقش بسیار مهمی دارند. مثلا این اطلاعات کمک می کند تا زنده بودن یک موجود تشخیص داده شده یا روشن بودن یک خودروی بی حرکت مشخص شود.

دوربین های حرارتی معمولی رزولوشن بالایی ندارند و جزئیات تصاویر را نمایش نمی دهند و این موضوع یکی از معایب آن ها می باشد. اما دوربین صنعتی حرارتی می تواند هم وضوح تصویر بالا و هم ویژگی های دوربین های حرارتی را در اختیار مصرف کننده قرار دهد.

البته دوربین های حرارتی از قیمت بالایی برخوردارند اما در مکان های حساس استفاده از آن ها بسیار مهم و حیاتی بوده و پرداخت هزینه برای آن ها در مقابل امنیتی که ایجاد می کنند قابل چشم پوشی می باشد.

دوربین حرارتی

دوربین مداربسته حرارتی

5/5 - (1 امتیاز)