کاربرد میکروفون دوربین مداربسته

در این جا می خواهیم به بحث درباره ی کاربرد ميكروفون دوربين مداربسته، بپردازیم. همان طور که می دانید هدف اصلی همه ی مصرف کنندگان دوربین های مدار بسته از چنین مجموعه ای، تامین امنیت و حفاظت است. دوربین های مدار بسته از طریق تصویربرداری از محیط مورد نظر، انتقال آن و سپس ضبط و پخش آن، این اهداف را تامین می کنند. اما در این میان نکته ای بسیار مهم، نمود پیدا می کند. برای آن که یک فیلم به خوبی با مخاطب خود ارتباط برقرار کند و به طور کامل منظور خود را برساند، به صدا هم نیاز دارد.

بله صداهای اطراف توسط حس شنوایی شنیده شده و به مغز انسان منتقل می گردد و اطلاعات مفیدی را در خود می گنجاند. اما در سیستم های امنیتی، دوربین های مدار بسته تنها وظیفه ی تصویر برداری را به عهده دارند و برای انتقال صدا به خودی خود کاری انجام نمی دهند. همین موضوع تولیدکنندگان این محصولات را بر آن داشت تا به فکر چاره ای باشند.

به طور کلی میکروفون ها وسایلی هستند که صدا را دریافت کرده و سپس از طریق بلندگوها پخش می کنند. در بعضی موارد نیز خاصیت تقویت صدا نیز در آن ها وجود خواهد داشت. شما برای صحبت از طریق گوشی همراه و یا صحبت از طریق لپ تاپ نیز نیاز به میکروفون دارید. به همین ترتیب برای ضبط و پخش صدای محیط توسط مجموعه ی دوربین مدار بسته نیز نیاز به چنین وسیله ای خواهید داشت. راهکار برندهای تولید کننده ی این محصولات نیز تولید میکروفون هایی است که قابلیت اتصال به دوربین مدار بسته را داشته و می توانند به راحتی صدای محیط را به دستگاه منتقل کرده و ضبط و پخش نمایند.

مقالات پیشنهادی کاربران
دستگاه DVR چیست؟ | کاربرد و معرفی دی وی ار

بدین ترتیب با در کنار هم داشتن صدا و تصویر، کار تامین امنیت و حفاظت کاملا انجام شده و دیگر هیچ چیز در بخش نظارت و کنترل از قلم نمی افتد. به خصوص در زمان هایی که سرقت و یا عمل بزهکارانه ی دیگری رخ داده و برای جمع آوری شواهد به فیلم های ضبط شده توسط مجموعه های امنیتی رجوع می شود. در این گونه موارد اگر صدای فیلم ها نیز موجود باشد، تاثیر زیادی در کشف خواهد داشت.

میکروفون برای دوربین مداربسته

اجزای یک سیستم امنیتی دوربین مدار بسته

تا این جا با کاربرد ميكروفون دوربين مداربسته، آشنا شدیم و دریافتیم که چرا از میکروفون برای دوربین مداربسته استفاده می شود. اما این میکروفون ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

انواع میکروفون دوربین مداربسته

میکروفون دوربین مداربسته بر اساس چند عامل مورد دسته بندی قرار می گیرد:

محل قرار گیری

نوع قاب و بدنه

قابلیت تنظیم صدا

محل قرارگیری میکروفون ها می تواند به صورت خارجی و یا تعبیه شده در داخل دوربین باشد. دوربین مداربسته میکروفون دار در واقع دوربینی است که به صورت داخلی از میکروفون برخوردار است و برای ضبط صدا نیازی به تهیه ی میکروفون به صورت جداگانه ندارد.

میکروفون ها به لحاظ قاب و بدنه نیز به چند دسته تقسیم می شوند:

میکروفون گلفی: میکروفون گلفی دوربین مداربسته یکی از شناخته شده ترین نوع میکروفون ها می باشد. علت نام گذاری آن نیز به دلیل شباهت ظاهری با توپ گلف می باشد. این نوع میکروفون بسیار سبک بوده و از ابعاد کوچکی برخوردار است. ولتاژ آن هم بین 6 تا 12 ولت می باشد.

میکروفون گلفی دوربین مداربسته

میکروفون دوربین مداربسته نوع گلفی

میکروفون باکس: بدنه ی این میکروفون همان طور که از نامش پیدا است مانند جعبه ای کوچک است. برای تنظیم صدای آن هم پیچی روی آن وجود دارد. ولتاژ این میکروفون 9 تا 12 ولت و بسیار حساس می باشد.

مقالات پیشنهادی کاربران
آموزش پیشرفته رایگان انتقال صدای دوربین مدار بسته

میکروفون سوزنی: این مدل در محیط های داخلی بسیار پرکاربرد است. ابعاد آن کوچک و از نوع مخفی می باشد. کیفیت این میکروفون در صورت قرار گیری در دوربین مداربسته بسیار عالی و بدون نویز می باشد.

میکروفون ها از لحاظ تنظیم صدا نیز دارای دو نوع ولوم دار و بدون ولوم هستند. نوع ولوم دار میکروفون ها از قابلیت تنظیم صدای ضبط شده برخوردار بوده و این کار از طریق پیچ صورت می گیرد. اما در نوع بدون ولوم امکان تنظیم صدا وجود نداشته و دارای محدودیت هایی است.

میکروفون دوربین مداربسته

نحوه نصب میکروفون دوربین مداربسته

قوانین استفاده از میکروفون دوربین مداربسته

به طور کلی نصب میکروفون های مخفی کاری غیر قانونی به شمار می آید. استفاده از سیستم های امنیتی بدون آگاهی افراد و کارمندان یک مکان نیز خلاف قانون است و استفاده از دوربین های مدار بسته و سیستم های ضبط صدا در هر محیطی باید به صورت علنی و آشکار در آن محیط اعلام شود. به طوری که تمامی افرادی که در آن جا حضور می یابند، اطلاعیه را مشاهده کرده و از وجود سیستم امنیتی ضبط تصویر و صدا آگاهی پیدا کنند. در غیر این صورت این کار غیر قانونی بوده و دارای مجازات است.


پیشنهاد سیراف:


نصب میکروفون دوربین مداربسته در چه محیط هایی امکان پذیر است؟

نصب سیستم ضبط صدا تقریبا برای همه ی مکان ها قابل اجرا می باشد. اما بیشتر در محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. البته در صورتی که از دوربین های مدار بسته ی دارای میکروفون داخلی استفاده نمی کنید، علاوه بر تهیه ی میکروفون مورد نظر باید تجهیزات جانبی آن را هم فراهم نمایید. میکروفون های خارجی روی انواع دوربین مدار بسته ی آنالوگ و تحت شبکه قابل اجرا می باشد و تنها باید نوع مناسب با مصرف خود را انتخاب کنید.

مقالات پیشنهادی کاربران
آموزش نحوه ی ریست رمز دوربین هایک ویژن

استفاده از میکروفون برای محیط های خارجی، دارای شرایط خاصی است. چرا که در محیط های باز شرایط آب و هوایی و جوی و عوامل محیطی تاثیر زیادی روی عملکرد و کیفیت صدای میکروفون ها خواهد داشت. در این گونه محیط ها باید از میکروفون های مقاوم نسبت به گرد و غبار استفاده کرد. علاوه بر آن میکروفون هایی نیز وجود دارند که ضد آب هستند و می توان از آن ها در هوای بارانی و مرطوب  بهره گرفت.

دوربین هایی نیز وجود دارند که قابلیت برقراری ارتباط از طریق سیم کارت را دارند. برخی از انواع این دوربین ها هم دارای میکروفون های داخلی می باشند.

تا این جا با انواع میکروفون و کاربرد آن ها آشنا شدید، اما برای آن که بهترین انتخاب را داشته باشید نیازمند مشاوره با مختصصان می باشید.

میکروفون برای دوربین مداربسته

نمونه ای از دوربین مدار بسته ی میکروفون دار

5/5 - (1 امتیاز)